Hatay Gazeteciler Cemiyeti Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla 12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 19:3O’da Antakya Ottoman Palace’de bir gece düzenledi.
Udi Mürsel ve grubunun sahne aldığı gecede coşkulu anlar yaşandı. Geceye, Hatay Milletvekilleri, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Sabahat Özgürsoy Çelik, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Samandağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Kahlıoğulları, Hatay Basın İlan Kurumu Müdürü Soner Kavak, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, İşkur İl Müdürü Ziya Yüksel, Hatay Kültür İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, prokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, kısa bir konuşma yaparak 2010 yılında kurulan HGC’nin 9 yılda büyük yol aldığını söyledi. Gazetecilerin gününü kutlayan Yetişen, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sansürün kaldırılması temennisinde bulunarak, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetlerine destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; “ Gazetecilerin tutuklanmadığı, özgür basının görevini tam anlamıyla yerine getirdiği, demokrasinin gerçek anlamda işlediği günlere kavuşmak dileğiyle Gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Gazetecilerin gününü kutlayarak 15 Temmuz’da gazetecilerin kahramanca görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Gazeteciliğin önemli bir meslek grubu olduğuna dikkat çekti.

Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, Gazetecilerin karşılaştıkları sorunları ifade ederek, özgür basının tam anlamıyla görevini yapabileceği güzel aydınlık günler temennisinde bulundu.