2017-2018 Eğitim-Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri ile ilgili toplantı kültür merkezinde yapıldı.

Toplantı İlçe Kaymakamı Cahit Çelik’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya Samandağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, garnizon komutanı Emrah Nergiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, İlçe Gençlik Spor Müdürü Oğuz Sudan, Ak Parti İlçe Başkanı Selahattin Yeter, Okul Aile Birliği Başkanları, Muhtarlar ve Okul Müdürleri Katıldı.
Toplantıda İçişleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Genelge çerçevesinde alınacak güvenlik tadbirleri görüşüldü.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo Samandağ İlçesi Eğitim Öğretim faaliyetleri ile ilgili genel bir sunum yaptı, alınan ve alınması gereken önlemler ile ilgili kısa bilgiler verdi.
İlimizde 3 okul haricinde Kamerası olmayan okul bulunmadığını, yapılan yatırım çalışmalarıyla 2019 yılına kadar tüm okulların normal eğitime geçeceğini ve daha sonra jandarma ve emniyet bölgesindeki okulların koordinasyon görevlileri emniyet ve jandarma tarafından seçileceği belirtildi.
Ayrıca okul irtibat görevlisinin Milli Eğitim tarafından belirleneceği kararlaştırıldı.
Emniyet Birimleri ve Milli Eğitim Tarafından Okul Güvenlikleri öncelik sırasına göre belirlenmiştir.
Emniyet güçleri ve Milli Eğitim koordineli bir şekilde çalışarak eğitim öğretimin daha güvenli bir şekilde sağlanmasını, meydana gelecek her türlü aksaklıkların kurulan birimlerle ve alınacak tedbirlerle giderilmesini kararlaştırdılar.
İlçe Kaymakamı Cahit Çelik okul aile birliği ve muhtarlardan gelen sorulara cevap verdi .
2017-2018 eğitim öğretim yılı sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemlerin alındığını, emniyet ve milli eğimin koordineli bir şekilde çalışarak sorunların ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak çözülebileceğini ifade etti.