Ünlü Sanatçı İlyas Salman 22 Eylül Cumartesi Günü saat 19:30’da Yeni Çarşı By Aslan Sanat Merkezi Sahnesinde Samandağ halkıyla buluştu. By Aslan Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen “İlyas Salman’ la Büyülü Bir Yolculuk” etkinliğinde Zümre Sanat Evi müziği eşliğinde unutulmaz bir şiir ve müzik dinletisi gerçekleşti.
Şair ve yazar Musa Göçer’ in sunduğu etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, BSM kurucularından Yusuf Aslan, BSM Komisyon Üyeleri ve Oyuncuları, Sedat Doğan Tiyatro Grubu oyuncuları ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Yeni Çarşı By Aslan Sanat Merkezi sahnesine çıkan ünlü sanatçı İlyas Salman, Samandağlılara türkü söyledi, şiir okudu ve anılarını paylaştı. Etkinlikte Salman, izleyenlere bazen hüzünlü, bazen nostaljik, bazen de neşeli anlar yaşattı.

BSM Komisyon üyesi Mehmet doğru, Sanata katkılarından dolayı Başkan Nehir’e teşekkür plaketi takdim etmek üzere sahneye çıktı. Mehmet Doğru, desteklerinden dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir adına Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik’e plaket takdim etti.

Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik konuşmasında, “Belediye Başkanımız sayın Mithat Nehir yoğun programından dolayı aramıza katılamadı. Bu plaketi sayın Belediye Başkanımız adına alıyorum. Son zamanlarda yoğun bir şekilde sanat etkinliklerine destek veren By Aslan Sanat Merkezine teşekkür ediyorum. Samandağ Belediyesi olarak Belediye Başkanımızın öncülüğünde, sanatı ve sanatçıyı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

BSM Kurucularından Yusuf Aslan etkinlikle ilgili olarak; “Sanatçı ve aktörden ziyade çok iyi bir insan, aydın, devrimci ve dik bir duruşa sahip olan Halkın sanatçısı İlyas Salman’ ı halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. BSM kısa bir süre önce kurulmasına rağmen kültür ve sanat alanında Samandağ’ a önemli katkılar sunmuş ve sunmaya da devam edecektir. Öncelikle davetimizi kabul eden ve bizimle buluşan değerli sanatçı İlyas Salman’ a, bu etkinliğe katkı sunan, dayanışma gösteren esnaf arkadaşlarımıza ve etkinliğimize katılan sanatseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ünlü sanatçı İlyas Salman, yaptığı konuşmada Samandağ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Samandağ halkının çok sıcak ve samimi olduğunu belirtti.